MIYABI 5000MCD 67 SUJIHIKI 240mm1 x Nóż uniwersalny - Slicing do ryb, mięs, wędlin, siekanie, krojenie ostrze w konwencjonalnym japońskim kształcie naśladujące kształt japońskiego miecza katany stal MC66 -133 kutych warstw rdzeń ostrza wytwarzany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide CRYODUR® - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zagwarantuje arcytrudną twardośćkąt ostrza: 9.5-12° na stronętwardość 66° Rockwellwykończenie młotkowane techniką "Tsuchime"z unikalnym wzorem damasceńskiej stalitrzystopniowy proces wykańczania "Honbazuke"rękojeść o przekroju 'D' wytworzona z niepowtarzalnego drewna 'Black Ash'Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Tworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a w głównej mierze precyzją wykonania i doskonałą jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.Noże MIYABI z najnowszej, topowej linii 5000MCD 67 wyznaczają nowe standardy ostrości, atrakcyjna i elegancji. Rdzeń ostrza stworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 133 warstwach najwyższej jakości stali rdzoodpornej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z specyficznego drewna "Black Ash" gwarantuje nieprzeciętną równowagę, trafna kontrolę i łatwe cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, przepiękna i elegancji.