Brak danych
[Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - Why Buy] seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia klasyczną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym błyskotliwem i ostrością. Dotyczy...
Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas
[Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - Why Buy] seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia tradycyjną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym spektakularnem i ostrością. Dotyczy to ponadto noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie przeciągane ostrze perfekcyjnie nadaje się z zasady do szybkiego przygotowania warzyw i owoców.
Ostrze FRIODUR tworzone zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością i trwałością choćby w trakcie intensywnego wykorzystywania. Na dodatek szlif Katana-Edge to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje zastosowanie w ostrzach konwencjonalnych, japońskich mieczy i charakteryzuje się wysoką ostrością, a także właściwościami tnącymi.
Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze,również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC prezentuje się nad wyraz elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, ozdobionym mozaikowym logo. Rewelacyjnie leżą one w dłoni dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę.
Wszystkie noże MIYABI wyprodukowane są poprzez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.
właściwości SZCZEGÓLNE - Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 - Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i genialnych właściwościach tnących - Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody - Grawerowane logo MIYABI