MIYABI 5000FCD GYUTOH 240mm1 x Nóż szefa kuchni - uniwersalny nóż kuchenny, wszechstronne użycie kuchenne, krojenie mięsa, wędlin, ryb warzyw i owoców stal FC61 - 49 kutych warstw FRIODUR® - ostrze, które gwarantuje ekstremalną twardość i odporność na korozjętwardość 61° Rockwellwykończenie młotkowane techniką "Tsuchime"z unikalnym wzorem damasceńskiej stalitrzystopniowy cykl wykańczania "Honbazuke" - niezwykła ostrośćrękojeść w przekroju litery D tworzona z czarnego Pakkawood i staliNoże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Tworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a głównie precyzją wykonania i rewelacyjną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.Noże MIYABI z najnowszej linii 5000FCD wyznaczają nowe standardy ostrości, efektowna i elegancji. Ostrze z kutej stali FC 61 zamknięte w 49 powłokach najwyższej jakości stali nierdzewnej. Ostrze FRIODUR dla uzyskania twardości. Trzonek z Pakkawood w charakterystycznym japońskim przekroju litery D gwarantuje wspaniałą równowagę, adekwatna kontrolę i proste cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, piękna i elegancji.