Brak danych
[Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Shotoh z kolekcji Miyabi 6000MCT to rewelacyjne połączenie funkcjonalności, a także estetyki. Ma ostrze o długości9 albo 13 cm i unikatowy wygląd...
Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas
[Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Shotoh z linii Miyabi 6000MCT to wspaniałe połączenie funkcjonalności, a także estetyki. Ma ostrze o długości9 albo 13 cm i unikatowy wygląd rękojeści. Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co gwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, stanowczo prawidłową solidność, oporność na korozję i stosowną sprężystość ostrza.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wyśmienity konwencjonalny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o użytecznym zarysie zapewnia jednostajny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca efektowny sztyft mozaikowy.
Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w nieszablonowe doświadczenie. Właściwości SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza produkowany ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® bardzo korzystną solidność, odporność na korozję i słuszną elastyczność ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość - stabilna rękojeść z drewna pakka gwarantuje genialną równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia