Brak danych
[Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - Why Buy] Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego typu stali. Rdzeń ostrza produkowany...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (2 495,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
[Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - Why Buy] Nóż SUJIHIKI z kolekcji MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego typu stali. Rdzeń ostrza wytworzony został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63.
stworzone w ten sposób klingi odznaczają się skrajną twardością i znamionuje je specyficzny, wyjątkowy, damasceński wzór. Najwyższej jakości ascetycznce i unikatowe metody ich obróbki wpływają ponadto na wyjątkowo długą żywotność narzędzi marki Miyabi.
Estetyka i funkcjonalność gwarantują jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wykonany z drewna brzozy Masur funkcjonalny zarys i nadzwyczajnie komponuje się ze stalową klingą.
Nóż SUJIHIKI wyjątkowo pasuje do cięcia mięs i ryb, jak w dodatku krojenia wybornych pieczeni. Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza unikatowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych, obrotowych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach.
Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI nieporównanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Produkowane w ten sposób noże posiadają świetne cechy tnące i antykorozyjne a w razie konieczności pozwalają się w prosty sposób naostrzyć.
dzięki temu idealnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego rodzaju pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, prosto i bez wysiłku. Parametry SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla nieprzeciętnej twardości ok.
63 HRC i rewelacyjnych właściwości tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i oporne na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla słusznej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku