• Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm - Fotografia Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm

Foto produktu

Noże kuchenne

Seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm (Kai)

Recenzje i opinie

Brak danych

Podstawowe informacje

  • Kategoria: Wyposażenie » Noże kuchenne
  • Marka: Kai
  • Status dostępności: Poza magazynem
Więcej cech produktu

Opis

Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Santoku Noże linii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i ascetycznym designem. Jednocześnie ostrze jak i rękojeść produkowane są ze stali rdzoodpornej. Ostrze ze...

Oferta dla Ciebie

Najniższa znaleziona cena: Brak produktu W sklepie: Idź do sklepu Produkty podobne

Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas

Cały opis Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm

Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Santoku

Noże kolekcji SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i bezkompromisowym designem.
jednocześnie ostrze jak i rękojeść tworzone są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z niepowtarzalnym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.

  • ostrze dwustronne, długość ostrza 14,5cm
  • japońska stal wzbogacona w molibden i wanad
  • twardość stali 58 HRC
  • Rękojeść stal nierdzewna 18/8

Jedną z linii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą wyróżnia prostota i surowy, wykwintny design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.

Kute ostrza noży są wytworzone z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad, a także węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. oryginalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technologii gwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Wynikiem są ostrza o wspaniałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.

Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z specyficznym diamentowym wzorem ma eliptyczny zarys, który zapewnia, że nóż genialnie leży w dłoni, zarówno osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak także porowata struktura uniemożliwiają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.

Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, rodzaju szefa kuchni nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, doskonale sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i ergonomiczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni jednocześnie dla mistrzowskiego, jak i początkującego kucharza.

Parametry

Kategoria

Noże kuchenne

Producent

Kai

Rodzaj

Santoku

Długość noża

145 mm

Opinia użytkowników

-

Opinie i recenzje użytkowników

Będziemy wdzięczni, jeśli dodasz opinię lub recenzję produktu Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm poniżej. Pomożesz tym samym innym użytkownikom w decyzji zakupowej.

Dodaj dłuższą recenzję lub ocenę:

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm możesz kupić

Przeglądaj najlepsze oferty cenowe Kai seki magoroku shoso nóż santoku 14,5 cm.