Brak danych
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Santoku Noże linii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i ascetycznym designem. Jednocześnie ostrze jak i rękojeść produkowane są ze stali rdzoodpornej. Ostrze ze...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (285,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Santoku
Noże kolekcji SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i bezkompromisowym designem.
jednocześnie ostrze jak i rękojeść tworzone są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z niepowtarzalnym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
Jedną z linii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą wyróżnia prostota i surowy, wykwintny design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są wytworzone z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad, a także węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. oryginalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technologii gwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Wynikiem są ostrza o wspaniałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z specyficznym diamentowym wzorem ma eliptyczny zarys, który zapewnia, że nóż genialnie leży w dłoni, zarówno osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak także porowata struktura uniemożliwiają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, rodzaju szefa kuchni nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, doskonale sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i ergonomiczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni jednocześnie dla mistrzowskiego, jak i początkującego kucharza.