Brak danych
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm:długość ostrza 24 cmstal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu twardość stali 57 - 59 HRCRękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk ostrze...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (245,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm:
Kai Yanagiba Wasabi to długi, nad wyraz cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, rewelacyjnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba albo Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to wariant noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to kolekcja noży marki KAI z czarną rękojeścią wytworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych cechy bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest całkowicie obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co integruje się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""