Brak danych
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni Noże serii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i minimalistycznym designem. Równocześnie ostrze jak i rękojeść wykonane są ze stali rdzoodpornej....
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (355,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże kolekcji SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i ascetycznym designem.
zarówno ostrze jak i rękojeść stworzone są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z specyficznym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą podkreśla prostota i bezkompromisowy, szykowny design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są wytwarzane z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad i węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. unikalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Wynikiem są ostrza o znakomitej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z specyficznym diamentowym wzorem ma eliptyczny zarys, który zagwarantuje, że nóż rewelacyjnie leży w dłoni, jednocześnie osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak na dodatek porowata struktura zapobiegają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, typu szefa kuchni pasuje do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, perfekcyjnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i ergonomiczną długość jest koniecznym wyposażeniem każdej kuchni zarówno dla fachowego, jak i początkującego kucharza.