Brak danych
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni Noże kolekcji SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i bezkompromisowym designem. Równocześnie ostrze jak i rękojeść wytwarzane są ze stali...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (385,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże linii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i minimalistycznym designem.
równocześnie ostrze jak i rękojeść produkowane są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z niepowtarzalnym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
Jedną z kolekcji noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą wyróżnia prostota i surowy, gustowny design, przy zachowaniu ostrości dlatego również są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są produkowane z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad i węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. oryginalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technologii zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Skutkiem są ostrza o wspaniałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem lub siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z standardowym diamentowym wzorem ma eliptyczny kształt, który zapewnia, iż nóż idealnie leży w rąk, zarówno osób prawo- i leworęcznych. Kształt rękojeści, jak w dodatku porowata struktura uniemożliwiają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, typu szefa kuchni nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, wyśmienicie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i praktyczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni równocześnie dla mistrzowskiego, jak i początkującego kucharza.