Brak danych
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 15,5 cm:długość ostrza 15,5 cmstal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu twardość stali 57 - 59 HRCRękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk ostrze...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (255,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 15,5 cm:
Kai Yanagiba Wasabi to długi, niezwykle cienki nóż z ostrym czubkiem o profilu liścia wierzby, idealnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to typ noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią produkowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, żeby zapewnić najwyższy poziom higieny przez użycie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze stworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane poprzez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wykonane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""