Brak danych
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 21 cm:długość ostrza 21 cmstal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu twardość stali 57 - 59 HRCRękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk ostrze...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (265,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 21 cm:
Kai Yanagiba Wasabi to długi, wyjątkowo cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, wspaniale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to wariant noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to seria noży marki KAI z czarną rękojeścią wytworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez zastosowanie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze wytwarzane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane poprzez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""