Brak danych
[Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - Why Buy] Japoński nóż GYUTOH z linii MIYABI 5000MCD, przystępny w wymiarach 20 lub 24 cm, olśniewa przeważnie swoim szczególnie cienkim, lecz zarazem stabilnym ostrzem,...
Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas
[Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - Why Buy] Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, przystępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim stanowczo cienkim, lecz zarazem zrównoważonym ostrzem, mającym autentyczny, japoński profil.
Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, iż obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza mają niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.
Ostrze noża gromadzi stworzony ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 powłokami. W ten sposób kreuje się wyjątkowy dla każdego noża wzór damasceński. Na dodatek ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok.
63 HRC. Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wytwarzano z efektownego drewna brzozy Masur, która także olśniewa niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów.
Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na stosowną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niesłychanej sile cięcia.
atrybuty SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niesłychanej twardości ok. 63 HRC i świetnych parametry tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i niepodatne na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla stosownej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku