Brak danych
Global seria G Nóż - 18cmOstrze - CROMOVA 18 Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość - 56-58 HRCDługość kompletna - 305mmDługość ostrza - 180mmSposób ostrzenia - dwustronnyWaga - 177g...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (425,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Global kolekcja G
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, dedykowany typowo do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. pokaźna klinga upraszcza przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki albo na patelnię.
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z gustownym designem. Są lekkie i genialnie wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują wyśmienitą ostrość poprzez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w rąk i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, aby redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. Poprzez Komina Yamadę, zdobyły mnóstwo międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – równocześnie profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Cromova 18 to stal elitarna dla noży producenta Global, zastrzeżona poprzez hutę Yoshikin. wyjątkowo wysoka zawartość chromu, klasyfikuje tą stal w kategorii nierdzewnych. Proces hartowania przebiega poprzez podgrzanie klingi do 1000 stopni Celsjusza a następnie ochłodzeniu do -80. W ten sposób uzyskuje się twardość na poziomie 56-58 HRC. To stal trafna równocześnie dla nowicjuszy jaki i profesjonalistów.
Skład stali:Węgiel: 0.75 – 1.05
Chrom: 17.30
Molibden: 1.12
Wolfram: 0.14
Wanad: 0.14
Nikiel: 0.18
Mangan: 0.40
Krzem: 0.48
Miedź: 0.0235
Fosfor: 0.026-0.040
Siarka: 0.004 – 0.035
Takie proporcje pierwiastków gwarantują łatwość w dbaniu o nóż, równocześnie jeżeli chodzi o ochronę przed patyną czy rdzewieniem ale i ostrzenie przebiega dość łatwo, i można wykorzystywać do tego ostrzałki kółkowe, bez konieczności inwestowania w kamienie konieczne przy stalach hartowanych do wyższych wartości.