Brak danych
Global seria G Nóż - 24cmOstrze - CROMOVA 18 Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość - 56-58 HRCDługość pełna - 365mmDługość ostrza - 240mmSposób ostrzenia - dwustronnyWaga - 194g...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (455,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Global linia G
mistrzowski, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania różnych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, likwidowaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o słusznej długości pozwala kroić pokaźniejsze płaszczyzny i zapewnia pełną kontrolę nad nożem.
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej wydajności z wyszukanym designem. Są lekkie i genialnie wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują nieprzeciętną ostrość poprzez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, aby redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. Przez Komina Yamadę, zdobyły dużo międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym podziwm największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Cromova 18 to stal wytworna dla noży marki Global, zastrzeżona przez hutę Yoshikin. niezwykle wysoka zawartość chromu, klasyfikuje tą stal w kategorii nierdzewnych. Proces hartowania przebiega przez podgrzanie klingi do 1000 poziomów Celsjusza a następnie ochłodzeniu do -80. W ten sposób uzyskuje się twardość na poziomie 56-58 HRC. To stal optymalna zarówno dla nowicjuszy jaki i profesjonalistów.
Skład stali:Węgiel: 0.75 – 1.05
Chrom: 17.30
Molibden: 1.12
Wolfram: 0.14
Wanad: 0.14
Nikiel: 0.18
Mangan: 0.40
Krzem: 0.48
Miedź: 0.0235
Fosfor: 0.026-0.040
Siarka: 0.004 – 0.035
Takie proporcje pierwiastków gwarantują łatwość w dbaniu o nóż, zarówno jeżeli chodzi o ochronę przed patyną czy rdzewieniem ale i ostrzenie przebiega dość łatwo, i można wykorzystywać do tego ostrzałki kółkowe, bez konieczności inwestowania w kamienie potrzebne przy stalach hartowanych do wyższych wartości.