Brak danych
Opis szczegółowy wytworna linia kutych noży z niemieckiej stali (X50CrMoV15) eksponuje się prostym, wręcz surowym kształtem. Ostrze full-tang wyjątkowej twardości 54 HRC hartowane w kilkustopniowym...
Prezentowana oferta sklepu RTV EURO AGD teoretycznie jest najlepszą ceną (99,99) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
gustowna linia kutych noży z niemieckiej stali (X50CrMoV15) wyróżnia się prostym, wręcz minimalistycznym kształtem. Ostrze full-tang nieszablonowej twardości 54 HRC hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym dostosowywanym komputerowo zagwarantuje długą żywotność ostrza, precyzję krojenia i łatwość ostrzenia. Rękojeść wykonana z najwyższej klasy tworzywa POM zagwarantuje ergonomię i wygodę używania.
Nóż Kuchenny - ten rodzaj noża najłatwiej umiejscowić gdzieś pomiędzy nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie większy od typowego noża uniwersalnego. Jego klinga, choć zbliżona długością do noża szefa, jest od niego węższa, a tym samym sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach, używa go przede wszystkim do krojenia praktycznie każdego rodzaju surowego mięsa (zwłaszcza pokaźniejszych kawałków), jak też do oddzielania go od kości. Spiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala prosto wycinać mięso nawet w ciężko przystępnych miejscach, na dodatek świetnie pasuje do porcjowania wędlin, szynki, czy także pieczonego drobiu. Przez to wszystko jest nad wyraz popularny m.in. W Stanach Zjednoczonych. Reasumując – kuchenny koniecznik każdego mięsożercy.