Linia PRACTI PLUS to połączenie cech funkcjonalności noży dla profesjonalistów z najwyższymi walorami noży do codziennego stosowania. Funkcjonalna i wyprofilowana rękojeść rewelacyjnie układa się w dłoni, przez co chwyt jest komfortowy i pewny. Ostrze full-tang wycinane laserowo z niemieckiej wysokowęglowej stali X50CrMoV15. Nieznaczna waga noży przy zachowaniu wysokiej twardości ostrza 52 HRC sprawia, iż noże linii PRACTI PLUS genialnie sprawdzają się w rutynowym użyciu.
Nóż Santoku - to rewelacyjne narzędzie z reguły dla tych, którzy lubują się w nowościach i eksperymentach kulinarnych. Także dla tych, którzy szukają nowych doznań w smakach azjatyckich. Ten nóż to unikalne połączenie cech małego tasaka oraz noża Gyuto bazującego kształtem na typowym, europejskim nożu szefa. Oprócz wyjątkowo oryginalnego, rzucającego się w oczy i robiącego wrażenie kształtu ostrza, nóż ten jest jednym z ulubionych narzędzi do siekania i szatkowania warzyw i owoców, świeżych ziół, jak też do krojenia, czy cięcia mięsa pozbawionego kości. Zawdzięcza to swej nieszablonowej ergonomii krojenia, przez co często sam zastępuje te przeciętne, jak i obszerniejsze noże kuchenne. Wydajne posługiwanie się tym nożem wymaga jednak treningu, jak i przyzwyczajenia do „nietypowego" kształtu, dalekiego od tego jaki towarzyszył nam przez lata. Chociaż już po kilku próbach nasze kuchenne wyczyny staną się nie tylko piękne,głównie wydajne. Jeśli gotowanie to Twoje życie, nóż Santoku powinien być jego częścią.