Brak danych
Opis szczegółowy Linia PRACTI PLUS to połączenie cech funkcjonalności noży dla profesjonalistów z najwyższymi walorami noży do codziennego użytkowania. Poręczna i wyprofilowana rękojeść...
Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas
Linia PRACTI PLUS to połączenie cech funkcjonalności noży dla profesjonalistów z najwyższymi walorami noży do codziennego wykorzystywania. Poręczna i wyprofilowana rękojeść rewelacyjnie układa się w dłoni, poprzez co chwyt jest wygodny i pewny. Ostrze full-tang wycinane laserowo z niemieckiej wysokowęglowej stali X50CrMoV15. Mała waga noży przy zachowaniu wysokiej twardości ostrza 52 HRC sprawia, że noże linii PRACTI PLUS doskonale sprawdzają się w rutynowym użyciu.
Nóż kuchenny - ten wariant noża najłatwiej umiejscowić gdzieś między nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie obszerniejszy od charakterystycznego noża uniwersalnego. Jego klinga, choć zbliżona długością do noża szefa, jest od niego węższa, a tym samym sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach, używa go przede wszystkim do krojenia praktycznie każdego rodzaju ascetycznego mięsa (zwłaszcza obszerniejszych kawałków), jak też do oddzielania go od kości. Spiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala z łatwością wycinać mięso choćby w ciężko przystępnych miejscach, ponadto znakomicie nadaje się do porcjowania wędlin, szynki, czy także pieczonego drobiu. Przez to wszystko jest istotnie lubiany m.in. W Stanach Zjednoczonych. Reasumując – kuchenny koniecznik każdego mięsożercy.