French press jest wyjątkowo użyteczną zaparzarką tłokową w której można przygotować jednocześnie kawę jak i herbatę czy zioła. W dodatku french press może służyć do spieniania mleka. Należy po prostu wlać uprzednio podgrzane mleko do naczynia a następnie kilkanaście razy ruszyć tłokiem. 1. Wysokiej jakości stal szlachetna 2. Szkło borokrzemowe 3. Specyficzna kompozycja obudowy zapewniająca bezpieczeństwo podczas używania. 4. Przystępny i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju przez oddzielenie naparu tłokiem odfiltrowującym 5. Podstawa, broniąca blat 7. Stwarza znakomity aromat parzonych napojów, np. Kawy, herbaty, ziół łatwy i szybki sposób na przygotowanie gorącego napoju przez oddzielenie fusów 6. Pojemność-1000 ml Zalecenia dotyczące przyrządzania kawy: Do naczynia wlać wrzątek, aby przykrył zmielone ziarna kawy. Następnie należy zaczekać 30-60 sekund, szczególnie delikatnie zamieszać i dolać pozostałą ilość wody. Maksymalnie do 2 centymetrów poniżej górnej krawędzi zaparzacza. Nałożyć tłok, po upływie 3-7 minut przecisnąć go w dół poprzez kawę w kierunku dna. Kawę na gorąco należy tuż po zaparzeniu wypić. Polecamy w dodatku kawę na zimno typu Frappe. Starczy schłodzić, dodać mleko i kilku kostek lodu. Smacznego.