Brak danych
KAFETIERKA / KAWIARKA CIŚNIENIOWA 600ml (12 filiżanek espresso). Gustowna i tradycyjna kawiarka do zaparzania kawy rodzaju włoskiego. Wyśmienicie spełni oczekiwania do parzenia zarówno konkretnej...
Prezentowana oferta sklepu GarnkiSwiata.pl teoretycznie jest najlepszą ceną (74,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
KAFETIERKA / KAWIARKA CIŚNIENIOWA 600ml (12 filiżanek espresso).
wytworna i konwencjonalna kawiarka do zaparzania kawy typu włoskiego. Znakomicie spełni oczekiwania do parzenia równocześnie konkretnej minimalnej kawki, jak i tradycyjnej kawy. Towar został wytworzony z wysokiej jakości grubego aluminium, które umożliwia równomierne i szybkie rozprowadzenie ciepła w naczyniu, co zapewni przygotowanie napoju w 5 minut. Kawiarka pokryta warstwą marmurkową. W dotyku przypomina kamień.
- dopasowana do kuchni gazowych, elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych.
- jednocześnie parzy 12 filiżanek kawy
- stworzona z aluminium
- Można myć w zmywarce
- solidne wykonanie
- ma uchwyt z tworzywa uniemożliwiający poparzeniu się
- przystępne w utrzymaniu czystości
KAWIARKA składa się z:
- pojemnika na wodę (część dolna)
- pojemnika na kawę (sitko z tuleją)
- pojemnika na zaparzoną kawę (część górna)
Jak robimy kawę?
Do dolnego pojemnika nalewamy wodę, poniżej zaworu bezpieczeństwa.
Następnie wkładamy pojemnik na kawę, ten z otworami, zasypując go kawą. Można ugnieść kawę łyżeczką.
Zakręcamy górną część ekspresu i sprzęt jest już gotowy do wykorzystania.
Stawiamy na ogniu, po usłyszeniu typowego dźwięku oznaczającego że woda inicjuje się gotować,
i kawa przechodzi do górnego pojemnika, obniżamy natężenie ognia.
Czekamy aż zakończy się cykl parzenia kawy i to wszystko.
Espresso serwowane w niewielkiej, ogrzanej przed podaniem filiżance o pojemności ok. 70-100 ml, wypełnia ją do połowy. Porcja kawy espresso to 35 - 50ml napoju.