Brak danych
Mcusta Shinra SPG2 Ostrze - SPG2Twardość - 62 HRC +/- 1 Długość kompletna po rozłożeniu - 17,2 cm Długość ostrza - 6,7 cm Szerokość klingi - 2,0 cm Długość rękojeści - 9,5 cm Grubość klingi -...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (1 419,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Mcusta Shinra SPG2
Długość kompletna po rozłożeniu - 17,2 cm
Długość ostrza - 6,7 cm
Szerokość klingi - 2,0 cm
Długość rękojeści - 9,5 cm
Grubość klingi - 3,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 98 g
Blokada - linear lock
Klips - jest
Stal proszkowa R-2 to jeden z najlepszych wyborów, jeżeli szukamy materiału na nóż bez kompromisów. Rewelacyjna solidność, trzymanie ostrości i nierdzewność to atrybuty, które plasują noże z tej stali w światowej czołówce pod kątem poręczności i komfortu pracy w kuchni. R-2 występuje ponadto pod nazwą SG-2, w zależności od której huty została kupiona. technika produkcji stali proszkowych nie należy do najłatwiejszych, ale skutkuje to ponadprzeciętnymi osiągami w materii niepodatności na zużycie i wytrzymałości krawędzi tnącej. Ostrzenie też przebiega stosunkowo łatwo, biorąc pod uwagę jak wysoką twardość, można osiągnąć na tej stali (typowa twardość to 64HRC).
Skład stali:Węgiel: 1.25 – 1.45%,
Wanad: 1.80 – 2.20%,
Chrom: 14.00 – 16.00%,
Molibden: 2.30 – 3.30%,
Mangan: 0.40%,
Fosfor: 0.03%,
Siarka: 0.03%,
Krzem: 0.5%
Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytkowania, znakomicie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie jeszcze z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z perfekcyjnym spasowaniem elementów gwarantuje bezpieczeństwo używania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort używania
Wybierając nóż ze stali nierdzewnej, oczekujemy od noża, aby jego konserwacja była jak najmniej wymagająca. Trzeba jednak pamiętać,występowanie węgla w każdej stali sprawia, iż nie istnieje stal w 100% nierdzewna. choćby jeżeli stal kategoryzowana jest jako nierdzewna lepiej dmuchać na zimne i wyrobić w sobie zdrowe nawyki. Z reguły nie można zostawiać noża mokrego, należy go wysuszyć przed złożeniem. w przypadku okładek produkowanych ze stali musimy pamiętać, że należy zadbać nie tylko o ostrze. Unikajmy więc korzystania z noża mokrą, wilgotną ręką. Noże składane w naszej ofercie nie mają łożysk, co czyni je potencjalnie mniej awaryjnymi, jednak warto pamiętać,posiadają one podkładki, które nie lubią zanieczyszczeń, dlatego nie kładźmy noża na ziemi, a przechowując go w kieszeni. Korzystajmy z klipa, żeby nóż nie leżał na dnie kieszeni.