Brak danych
parametry produktu:Funkcja ostrzenia, a także wygładzania przeciwpoślizgowa podstawa Wyprofilowana, wygodna rękojeść 2-letnia gwarancja producentaOstrzałka do noży Gerlach perfekcyjnie naostrzy...
Prezentowana oferta sklepu OleOle! teoretycznie jest najlepszą ceną (59,99) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
cechy artykułu:
Ostrzałka do noży Gerlach wyśmienicie naostrzy każdy nóż w Twojej kuchni.
Noże ostrzymy w dwóch etapach. W pierwszym kroku przesuwamy krawędź noża przez otwór ze specjalnie wyprofilowanymi metalowymi prętami. Drugim krokiem jest wygładzenie krawędzi na ceramicznej części ostrzałki. Wyprofilowany uchwyt nieprzeciętnie układa się w każdej rąk. Do podstawy ostrzałki zamocowane są gumowe komponenty, które stabilizują ją i ostrzenie staje się o sporo bezpieczniejsze.
Noże powinny być ostrzone regularnie i adekwatnie do potrzeb. Zupełnie inna będzie częstość ostrzenia w przypadku pracy mistrzowskich kucharzy, a inna w domowej kuchni. Zabieg ostrzenia przeprowadzany średnio co 2-3 tygodnie na długo zapewni im odpowiednią ostrość. Dodatkowo, ostry nóż zagwarantuje wygodną i szybką pracę oraz bezpieczeństwo krojenia. Używając ostrego noża wkładamy w krojenie mniej siły co minimalizuje możliwość niebezpiecznego osunięcia się noża. Noże ostrzymy za pomocą tradycyjnej ostrzałki z funkcją wygładzania. Nie wolno ostrzyć noży na wysoko obrotowych tarczach ściernych. Ostrzenie noża powinno odbywać się na suchym, czystym ostrzu, zaczynając od części przy rękojeści przesuwając wzdłuż końca ostrza. Po zakończeniu ostrzenia płuczemy je ciepłą wodą i wycieramy do sucha.