Nóż japoński Sashimi 405 mm produkowane w Japonii – konwencjonalny japoński design. Wszystkie noże z tej linii tworzą kompletny komplet do konwencjonalnego przygotowywania sushi. Ostrze tworzone z japońskiej stali rdzoodpornej SUS 420J2. Rękojeść wytwarzana z drewna topolowego. Twardość ostrza: ok. 53 HRC. Nie nadają się do mycia w zmywarce. Jednostronnie ostrzony. Długa, cienka klinga jest perfekcyjna do filetowania niedużych i średnich ryb i krojenia filetów rybnych na sashimi i sushi przy pomocy jednego ruchu. Tradycyjny japoński design – wykonany w Japonii, znakomity do krojenia filetów na sashimi i sushi, Tnie delikatne produkty płynnie i bez uszkodzeń, przy pomocy jednego ruchu, Ostrzony jednostronnie, Wysokiej jakości rękojeść z drewna topolowego --//--CharakterystykaRodzaj Nóż santoku Długość ostrza (mm) 270 Długość uchwytu (mm) 135 Sposób użyciaOdpowiedni do Kontakt z żywnością Nieodpowiedni do Zmywarka do naczyń MateriałyMateriał Stal nierdzewna rozmiaryDługość (mm) 405 Grubość (mm) 2.5