Nóż japoński Deba 275 mm wyprodukowane w Japonii – klasyczny japoński design. Wszystkie noże z tej linii tworzą kompletny pakiet do klasycznego przygotowywania sushi. Ostrze stworzone z japońskiej stali rdzoodpornej SUS 420J2. Rękojeść tworzona z drewna topolowego. Twardość ostrza: ok. 53 HRC. Nie nadają się do mycia w zmywarce. Ostrzony jednostronnie. Klinga zwężająca się ku dołowi. Idealna do filetowania i krojenia drobiu, ryb, owoców morza i usuwania kości z delikatnego mięsa. Klasyczny japoński design – produkowany w Japonii, Masywny, a jednocześnie skrupulatny, znakomity do ryb, owoców morza, drobiu, Może być użytkowany do usuwania kości z delikatnego mięsa, Ostrzony jednostronnie --//--CharakterystykaRodzaj Nóż santoku Długość ostrza (mm) 150 Długość uchwytu (mm) 125 Sposób użyciaOdpowiedni do Kontakt z żywnością Nieodpowiedni do Zmywarka do naczyń MateriałyMateriał Stal nierdzewna wymiaryDługość (mm) 275 Grubość (mm) 3