• Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm - Foto produktu

Foto produktu

Noże kuchenne

Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm

Recenzje i opinie

Brak danych

Podstawowe informacje

  • Kategoria: Wyposażenie » Noże kuchenne
  • Status dostępności: W magazynie
Więcej cech produktu

Opis

Stal damasceńska to numer jeden użytkowany w tworzeniu wysokiej jakości noży. Powstaje z 2 stali o różnorodnym składzie, które przez ogrzewanie łączy się w jedną całość, czego skutkiem jest...

Oferta dla Ciebie

Najniższa znaleziona cena: 271,83 zł W sklepie: Sklep B2B Partner Idź do sklepu Oferty innych sklepów Produkty podobne

Prezentowana oferta sklepu B2B Partner teoretycznie jest najlepszą ceną (271,83) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.

Cały opis Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm

Stal damasceńska to numer jeden używany w wytwarzaniu wysokiej jakości noży. Powstaje z 2 stali o rozmaitym składzie, które poprzez ogrzewanie łączy się w jedną całość, czego rezultatem jest specyficzna konstrukcja ostrza o wyśmienitych właściwościach. Stal damasceńska jest twarda, wytrzymała na zużycie, wytrzymała, niezwykle jednostajna i ma długą żywotność. Krojenie jest staranne i nadzwyczajne, niezależnie od tego, czy rozpoczynasz przetwarzanie, porcjowanie mięsa, krojenie owoców, warzyw czy ciastek. Dzięki linii ostrzeń na ostrzu, posiekane składniki nie pozostają na nim, co docenisz w trakcie krojenia serów, wędlin, warzyw i ziół. Ten nóż kuchenny ze stali damasceńskiej dedykowany jest nie tylko do stosowania fachowego, ale także dla kucharzy-amatorów, domowych smakoszy i smakoszy. Ma całkowitą długość 31,5 cm i ostrze 17,5 cm. Jego ostrze wytworzono z wysokiej jakości 67-warstwowej stali damasceńskiej (twardość 60 HRC - wg Rockwella). Dzięki szerokości ostrza można nim także rozgniatać ząbki czosnku lub przekładać posiekane komponenty bezpośrednio na patelnię albo garnek. Rękojeść noża santoku wykonana jest z drewna pakka (pakkawood) - poddanego obróbce ciśnieniowej kompozytu drewna i żywicy, który jest stabilny, wytrzymały na ciepło i wilgoć, a także na zużycie mechaniczne. Starczy po użyciu umyć nóż w ciepłej wodzie z mydłem, opłukać i wysuszyć. Uwaga, nóż jest ostry i nie jest zabawką, należy go używać wyłącznie do krojenia żywności. Jeżeli potrzebne jest naostrzenie ostrza, użyj młynka kuchennego, stalowego.

Parametry

Kategoria

Noże kuchenne

Rodzaj

Santoku

Długość noża

185 mm

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Opinie i recenzje użytkowników

Będziemy wdzięczni, jeśli dodasz opinię lub recenzję produktu Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm poniżej. Pomożesz tym samym innym użytkownikom w decyzji zakupowej.

Dodaj dłuższą recenzję lub ocenę:

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm możesz kupić

Przeglądaj najlepsze oferty cenowe Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm.

Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm (sklep B2B Partner)

Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm
Sklep B2B Partner
271,83 zł
Idź do sklepu