Wielofunkcyjny kociołek produkowany z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego zapewnia długotrwałe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek wspaniały do potraw jednogarnkowych, do korzystania przez cały rok nie tylko w plenerzew dodatku w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (pasuje pod garnek albo pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można wykorzystać: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do użytkowania na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do użytkowania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do stosowania w piekarniku, jako patelnia grillowa do użytku w piekarniku, właściwości: Postęp staje się tradycją - żeliwo, niezwykle długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo gwarantuje długofalowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W zestawie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z przykręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, nietrudny w utrzymaniu w czystości. Rozmiary: Wysokość 29 cm Wysokość nóżek 14 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 26 cm Waga 8,9 kg pojemność: 5l Przed pierwszym użyciem natłuścić. By uniknąć rdzewienia należy zlikwidować wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i dokładnie wysuszyć. Modne potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy.