Wielofunkcyjny kociołek wytworzony z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego zapewnia długofalowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek idealny do potraw jednogarnkowych, do użytku przez cały rok nie tylko w plenerzetakże w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (nadaje się pod garnek albo pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można zastosować: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do stosowania na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do użytkowania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do użytkowania w piekarniku, jako patelnia grillowa do użytku w piekarniku, parametry: Postęp staje się tradycją - żeliwo, bardzo długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo zagwarantuje długookresowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W zestawie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z przykręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, nieskomplikowany w utrzymaniu w czystości. Wymiary: Wysokość 34 cm Wysokość nóżek 15 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 28 cm Waga 12,70 kg objętość: 8l Przed pierwszym zastosowaniem natłuścić. By uniknąć rdzewienia należy pousuwać wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i skrupulatnie wysuszyć. Modne potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy.