„Trung Nguyen" wietnamski zaparzacz do kawy składa się z krągłej perforowanej płyty, która dobrze przylega do filiżanki, komory zaparzania umieszczonej na górze płyty, perforowanej wkładki do ubijania mielonej kawy i nasadki zatrzymującej ciepło.Jak używać wietnamskiego filtra do kawy?- Do filtra wsypać 2–3 łyżki zmielonej kawy i delikatnie ubić.- Umieścić zaparzacz na filiżance i dodać niewielką ilość gorącej wody (o temperaturze 96–100°C), aby lekko zwilżyć kawę.- Pozwolić kawie wchłonąć wodę przez około 20 sekund.- Napełnić komorę gorącą wodą i założyć pokrywę na filtr.- przez następne 5 minut woda będzie stopniowo przenikać poprzez sitko do filiżanki.- Zdjąć zaparzacz.Możesz spersonalizować swoją kawę, dodając trochę skondensowanego mleka lub cukru! Kawę wietnamską można pić na gorąco lub mrożoną, w zależności od upodobań.