Szatkownica to urządzenie kuchenne, które służy do krojenia, szatkowania, siekania i mielenia najróżniejszych składników spożywczych. Jest to wielofunkcyjne narzędzie, które zezwala na prędkie i skuteczne przetwarzanie żywności w kuchni. Szatkownice są zaopatrzone w silnik, który napędza ostrza lub tarcze tnące, umieszczone w środku urządzenia. Dzięki nim można przetwarzać różnorodne rodzaje składników, takie jak warzywa, owoce, mięso, ser, orzechy itp., w zależności od potrzeb i preferencji. Sugerowana do garmażerii, stołówek i niedużych zakładów produkcyjnych Asynchroniczny silnik Magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy Grawitacyjny otwór wsadowy W zestawie ruchoma podstawa ze stali nierdzewnej Otwór wsadowy 227 cm² z wmontowanym podajnikiem cylindrycznym Ø 59 mm Podajnik z popychaczem specjalnie przypasowany do sporych warzyw takich jak kapusta czy seler