• NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446 - Fotografia

Foto produktu

Pozostałe przybory kuchenne

NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BH-1446 (BERLINGER HAUS)

Recenzje i opinie

Brak danych

Podstawowe informacje

  • Kategoria: Wyposażenie » Pozostałe przybory kuchenne
  • Marka: BERLINGER HAUS
  • Status dostępności: W magazynie
Więcej cech produktu

Opis

Tajine jest popularnym marokańskim naczyniem, nieprzeciętnym do gotowania mięsa z warzywami na wolnym ogniu. Przy jego użyciu ujawnia się świetny, niepowtarzalny smak potraw. Tajemnica smaku...

Oferta dla Ciebie

Najniższa znaleziona cena: 375,00 zł W sklepie: Sklep GarnkiSwiata.pl Idź do sklepu Oferty innych sklepów Produkty podobne

Prezentowana oferta sklepu GarnkiSwiata.pl teoretycznie jest najlepszą ceną (375,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.

Cały opis NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446

Tajine jest znanym marokańskim naczyniem, perfekcyjnym do gotowania mięsa z warzywami na wolnym ogniu. Przy jego użyciu ujawnia się wyśmienity, specyficzny smak potraw. Tajemnica smaku uwalnianego przez Tajine jest w jego pokrywie, która zapewnia zupełnie inną cyrkulacje powietrza i przepływ temperatury aniżeli naczynia z płaską pokrywą. Wysoki i masywny stożek pokrywy ściśle przylega do krawędzi misy, a tym samym utrzymuje gorącą parę wewnątrz garnka. Poprzez to Twoje dania duszą się powoli we własnym soku, zachowując wszystkie komponenty odżywcze i wydobywając niepowtarzalny, pełen czułości smak. Tylko Tajine pozwala przygotować naprawdę soczyste mięso, nasycone pysznym sokiem z warzyw i aromatycznych ziół. - Garnek produkowany z żeliwa - Pokrywa wykonana z ceramiki wytrzymałej na wysokie temperatury - nadaje się do stosowania w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchni także indukcyjnych. Rozmiary garnka: 28 x 7,3cm całkowita wysokość naczynia z pokrywą: 27cm Naczynie nadaje się do linii Granit Diamond Tadżin z kurczaka z konserwowymi cytrynami i oliwkami składniki ilość porcji: 6 2 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule, posiekane 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 6 filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w dużą kostkę 150 g zielonych oliwek bez pestek 2 cytryny konserwowe, pokrojone na kliny pieprz do smaku 50 g posiekanej świeżej kolendry Sposób przygotowania Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 1godz.30min. › Gotowe w: 1godz.50min. W brytfance rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie. Wmieszać przyprawy, kurczaka, oliwki i cytrynę. Oprószyć pieprzem. Dodać 150 ml wody i dusić na nieznacznym ogniu poprzez 1,5 godziny. Spróbować i w razie potrzeby doprawić. Podawać na ciepło z kaszą kuskus albo ze świeżym chlebem. Tymiankowe tadżin z kurczaka elementy ilość porcji: 3 1 łyżka oliwy albo ghee 1 szalotka, pokrojona 3-4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 obfita zielona papryka 1/2 pęczka świeżego tymianku 1 łyżka ras-el-hanout sól pieprz 1/2 cytryny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 50min. Przygotować znaczne gliniane naczynie tajine (średnica ok. 30 cm), rozprowadzić na dnie oliwę albo ghee. Rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wsypać pokrojoną szalotkę, nie musi być niezwykle drobno pokrojona. Chwilę podsmażyć, do cebuli dodać czosnek (wyciśnięty lub pokrojony). Pokroić mięso w obszerniejszą kostkę, dodać do cebuli. Zakryć tajine, chwilę pogotować. W tym czasie pokroić paprykę na spore kawałki oraz posiekać tymianek, wrzucić do mięsa, wymieszać, posolić, dodać ras-el-hanut. Dusić razem pod przykryciem ok. 20 minut, do miękkości mięsa i papryki. W miarę potrzeby dolać nieco wody, żeby mięso nie przywarło do dna. Na koniec spróbować, ewentualnie doprawić według gustu. Rada z zasady w naczyniu wytwarza się wystarczająco dużo sosu, czasem jednak wyparowuje, zwłaszcza gdy ogień jest zbyt duży, tak iż trzeba pilnować, żeby nie przypalić. Można dodać do duszenia ok. Pół cytryny pokrojonej na cząstki, lecz nie za dużo, aby potrawa nie była zbyt kwaśna. Podawać z kuskusem, bulgurem, pitą lub po prostu z pieczywem. Lekkie tadżin z jagnięciną i śliwkami składniki liczba porcji: 6 1 kg łopatki jagnięcej pokrojonej w dużą kostkę 3 łyżki oliwy z oliwek 3 obfite cebule pokrojone na ćwiartki 3 rzepy pokrojone w kostkę 3 marchewki pokrojone w plasterki 4 pomidory, posiekane 1 szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz do smaku 200 g suszonych śliwek Sposób przygotowania Przygotowanie: 15min. › Gotowanie: 2godz. › Gotowe w: 2godz.15min. Jagnięcinę podsmażyć na oliwie, na wielkim ogniu w brytfance lub w garnku o grubym dnie. Dodać warzywa i pieprz cayenne. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać szklankę wody, przykryć i dusić na małym ogniu poprzez godzinę. Wmieszać śliwki i jeśli potrawa jest zbyt sucha, dolać więcej wody. Gotować jeszcze przez godzinę.

Parametry

Kategoria

Pozostałe przybory kuchenne

Producent

BERLINGER HAUS

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Opinie i recenzje użytkowników

Będziemy wdzięczni, jeśli dodasz opinię lub recenzję produktu NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446 poniżej. Pomożesz tym samym innym użytkownikom w decyzji zakupowej.

Dodaj dłuższą recenzję lub ocenę:

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446 możesz kupić

Przeglądaj najlepsze oferty cenowe NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446.

NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446 (sklep GarnkiSwiata.pl)

NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1446
Sklep GarnkiSwiata.pl
375,00 zł
Idź do sklepu