Pojemnik FERMENTACYJNY 15 litrów z podziałką i przydatnymi opisami: -jak warzyć piwo -jak zrobić wino -jak peklować mięso Opis towaru 1.Pojemniki zamykane są szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej. 2.Pojemniki te dają dodatkowo możliwość zamontowania kątowej rurki fermentacyjnej po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach równocześnie, stawiając je jeden na drugim. 3.W komplecie do każdego pojemnika dodawane są dwa korki, jeden z dziurką drugi z zaślepką, by można było stosować zamiennie rurkę fermentacyjną kątową z klasyczną Charakterystyka towaru: Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki cechuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki mają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi. Pojemniki są oporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała odcień pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego wynikiem może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina. Używanie: W celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę delikatnie ciągnąć za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np.: trzonek łyżeczki, a następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika. Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, by nie porysować ich powierzchni, które mogłoby stać się siedliskiem zakażeń. UWAGA: Naczynia te można dodatkowo doszczelnić smarując brzegi pojemnika wazeliną lub olejem jadalnym....