• Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c - Zdjęcie produktu

Foto produktu

Pozostałe akcesoria do alkoholu

Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c (Superbutelki)

Recenzje i opinie

Brak danych

Podstawowe informacje

  • Kategoria: Wyposażenie » Pozostałe akcesoria do alkoholu
  • Marka: Superbutelki
  • Status dostępności: W magazynie
Więcej cech produktu

Opis

Termometr dzięki któremu, każdy piwosz będzie w stanie dokładnie określić temperaturę, jak i kolejne etapy wymagane w produkowaniu piwa. Czytelna tarcza oraz załączona instrukcja bez wątpienia...

Oferta dla Ciebie

Najniższa znaleziona cena: 39,99 zł W sklepie: Sklep Superbutelki.pl Idź do sklepu Oferty innych sklepów Produkty podobne

Prezentowana oferta sklepu Superbutelki.pl teoretycznie jest najlepszą ceną (39,99) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.

Cały opis Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c

Termometr dzięki któremu, każdy piwosz będzie w stanie starannie określić temperaturę, jak i kolejne etapy wymagane w wytwarzaniu piwa. Czytelna tarcza, a także załączona instrukcja z pewnością widocznie ułatwią proces warzenia piwa. Zacieranie: 40°C (10-20 min) - przerwa ferulikowa, standardowa dla piw pszenicznych, zezwala na uzyskanie nut goździkowych. 50°C-52°C (10-20 min) - przerwa białkowa – dostarcza drożdżom związków organicznych potrzebnych podczas fermentacji. Nie jest wymagana. 62°C (15-60 min) - przerwa maltozowa (scukrzanie) – działa z reguły beta-amylaza, dzięki której otrzymujemy cukry fermentowalne. Im dłuższa ta przerwa tym otrzymane piwo będzie bardziej wytrawne. 72°C (15-60 min) - przerwa dekstrynująca (scukrzanie)- działa głównie alfa-amylaza, formujejąca cukry niefermentowalne, poprawiające treściwość i wzmacniające słodycz piwa. Im dłuższa ta przerwa tym bardziej treściwe, słodowe piwo.Na smak i wartość alkoholu w piwie typowo znaczenie mają przerwy scukrzające, regulując czas ich trwania decydujemy jakie piwo otrzymamy. Początkującym piwowarom polecamy scukrzanie w temp 65°C-67°C, w celu otrzymania optymalnej ilości alkoholu oraz treściwości. Do 80°C - temperatura inaktywacji enzymów. Podgrzanie powyżej tej temp. Może spowodować uwolnienie się dodatkowej skrobi przy zdezaktywowanych enzymach. Konsekwencją będzie trwałe zmętnienie brzeczki, szybsze psucie piwa i uwolnienie związków niekorzystnie wpływających na smak piwa. 100°C (60 minut) - gotowanie brzeczki/warzenie. Głównie na tym etapie przeprowadzane jest chmielenie. Specyfikacja: Zakres pomiaru: od 0°C do +100°C, błąd +/- 1°C Długość: 31,5 cm

Parametry

Kategoria

Pozostałe akcesoria do alkoholu

Producent

Superbutelki

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Opinie i recenzje użytkowników

Będziemy wdzięczni, jeśli dodasz opinię lub recenzję produktu Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c poniżej. Pomożesz tym samym innym użytkownikom w decyzji zakupowej.

Dodaj dłuższą recenzję lub ocenę:

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c możesz kupić

Przeglądaj najlepsze oferty cenowe Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c.

TERMOMETR - piwowarski długi skala - 0 C +100 C (sklep Superbutelki.pl)

Superbutelki Termometr - piwowarski długi skala - 0 c +100 c
Sklep Superbutelki.pl
39,99 zł
Idź do sklepu