Brak danych
Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali rdzoodpornej, o średnicy 24 cm i objętości 2,3 l. Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment asygnowana jest do fachowego wykorzystania w branży...
Niestety na chwilę obecną w żadnym monitorowanym sklepie nie znaleźliśmy powyższego produktu. Zapraszamy za jakiś czas
Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali nierdzewnej, o średnicy 24 cm i obszerności 2,3 l.
Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment asygnowana jest do mistrzowskiego zastosowania w branży gastronomicznej. Nadzwyczajnie nadaje się do smażenia wszelkiego typu potraw.
produkowana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni wytworzonych z tego typu stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% obszerniejsze, w porównaniu ze standardowymi patelniami wyprodukowanymi ze stali 304. znamionuje je w dodatku podwyższona wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach, a także są wytrzymałe na intensywne szorowanie powierzchni.
Co ważne, patelnie produkowane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co powiększa stopień użycia ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość, a także komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie ogranicza też ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie umożliwia wykorzystywanie patelni YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak:
- elektryczna
- indukcyjna
- gazowa
- ceramiczna
Boczne ściany patelni wyprodukowane są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej typowe naczynia ze stali typu 304.
W patelniach YATO zaimplementowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, mocno zamocowane uchwyty. Zapewnia to bezpieczeństwo i wieloletnią solidność użytkowania.
Przeznaczenie / wykorzystanie
dedykowana do fachowego zastosowania w branży gastronomicznej. Nieprzeciętnie pasuje do smażenia wszystkiego rodzaju potraw.