Patelnia ze stali nierdzewnej ø20 cm Yato YG-00100
Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczona jest do profesjonalnego użycia w branży gastronomicznej. Świetnie nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw.
Patelnia nierdzewna Yato YG-00100
tworzona jest z wysokiej jakości stali rdzoodpornej 21/0, opracowanej specjalnie do korzystania w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni tworzonych z tego typu stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe, w porównaniu ze standardowymi patelniami wyprodukowanymi ze stali 304. Charakteryzuje je też podwyższona niepodatność na uszkodzenia mechaniczne, a także działanie kwasów ekologicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są niepodatne na intensywne szorowanie powierzchni.
Co ważne, patelnie wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają krzywdzących dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Dno i gotowanie na patelni gastronomicznej Yato YG-00100
Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co rozszerza stopień użycia ciepła i wydajność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza też ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie umożliwia używanie patelni YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak:
- elektryczna
- indukcyjna
- gazowa
- ceramiczna
Boczne ściany patelni tworzone są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej standardowe naczynia ze stali rodzaju 304.
W patelniach YATO zaimplementowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, konkretnie zamocowane uchwyty. Zagwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią solidność używania.
Przeznaczenie / zastosowanie
Patelnia Yato YG-00100 jest p rzeznaczona do fachowego zastosowania w branży gastronomicznej. Świetnie pasuje do smażenia wszystkiego rodzaju potraw.