Brak danych
PATELNIA ZELIWNA O20cm. Zeliwo z którego jest tworzone naczynie jest grube i ciezkie (1200g)optymalnie skumulowac i utrzymac wysoka temperature. Czarna powierzchnia zostala uzyskana dzieki...
Prezentowana oferta sklepu GarnkiSwiata.pl teoretycznie jest najlepszą ceną (39,90) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
PATELNIA ZELIWNA O20cm. Zeliwo z którego jest produkowane naczynie jest grube i ciezkie (1200g)adekwatnie skumulowac i utrzymac wysoka temperature. Czarna powierzchnia zostala uzyskana dzieki nieszablonowemu procesowi wypalania zeliwa w oleju roslinnym w nad wyraz wysokiej temperaturze.
Powierzchnia zostala dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatnosc na rdzewienie. Dno gladkie. Wyprodukowana z jednego odlewu. Wyrób pasuje równiez do wszystkich rodzajów kuchni w tym kuchenek indukcyjnych. Rozmiar: O20cm x 4cm Zasady uzytkowania: Przed uzyciem splukac i wysuszyc.
Po uzyciu umyc uzywajac szczotki. Po osuszeniu natluscic olejem roslinnym. Nie przyrzadzac potraw o odczynie kwasnym. Nie przechowywac zywnosci. Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie ogranicza podatnosc na rdze, lecz jej nie zapobiega.W równomiernym rozprowadzaniu ciepla kryje sie najwieksza tajemnica patelni zeliwnych.
Patelnie świetnie magazynuja cieplo co sprawia, ze nasze potrawy dochodza w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie zeliwne maja tez doskonaly wplyw na nasze zdrowie. Dzieki zastosowaniu naturalnego materialu jakim jest zeliwo, ograniczamy ilosc szkodliwych substancji jakie wnikaja do jedzenia w czasie uzywania patelni teflonowych.
Dodatkowym atutem jest to ze w czasie przygotowywania potraw na patelniach zeliwnych wydzielaja sie nieznaczne ilosci zelaza, pierwiastka niezbednego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzysc, zwlaszcza dla osób zmagajacych sie z anemia.