Brak danych
Nóż japoński wytworzony ze stali damasceńskiej. Każdy nóż marki KASUMI jest majstersztykiem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej i odzwierciedleniem najwyższej jakości noży. Ostrze noży tworzone jest...
Prezentowana oferta sklepu SHARG.PL teoretycznie jest najlepszą ceną (418,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Nóż japoński wytwarzany ze stali damasceńskiej. Każdy nóż marki KASUMI jest majstersztykiem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej i odzwierciedleniem najwyższej jakości noży. Ostrze noży stworzone jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-61 poziomów Rockwella. Obie strony ostrza są ozdobione klasycznym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Rękojeść wytwarzana jest z drewna pakka, które jest niewiarygodnie twarde i lekkie, dzięki czemu jest zaskakująco wytrzymały, a także nadzwyczajnie wyważony. Pewnie leży w rąk i nie męczy jej przy pracy w kuchni restauracyjnej. Wyjątkowo ostry staje się niezbędnym narzędziem w naszej kuchni, które docenią choćby profesjonaliści.