Rondel Vikos – ergonomiczny pomocnik każdego mistrza kuchni W czym ugotować budyń albo roztopić czekoladę do ciasta? Można wykorzystać zwykły garnek,niedługie uchwyty błyskawicznie się nagrzeją i trzymanie naczynia podczas mieszania będzie uciążliwe. Do tych, a także innych celów kulinarnych polecamy rondel Vikos o pojemności 1,6 l. Wysoki garnek nadzwyczajnie nadaje się do obróbki cieplnej produktów, które pryskają w trakcie wrzenia albo posiadają tendencję do wykipienia. Długa rączka chroni przed poparzeniem i ułatwia miksowanie potrawy. Gotową zawartość możesz komfortowo przelać na talerz albo do słoika, korzystając z dwóch lejków. Dzięki antyprzyczepnej powłoce Qualum Basic czeka Cię gotowanie bez stresu – rondel nieprzywierający uniemożliwia przypaleniu i rozpadaniu się potraw. Rondel ma wielowarstwowe dno, dzięki któremu garnek równomiernie się nagrzewa i dłużej utrzymuje temperaturę. Naczynie zostało wytworzone ze stali nierdzewnej 18/0, więc nie mieści niklu i wykazuje silne właściwości ferromagnetyczne. Choćby zwykły rondel do mleka będzie ozdobą kuchni – możesz zawiesić go nad wyspą razem z innymi garnkami lub na relingu nad blatem. Ze względu na nieprzywierającą powłokę garnek wyśmienicie sprawdzi się w gotowaniu karmelu, sosów, dżemu czy polewy do ciast.