Brak danych
5 czesciowy pakiet garnków do gotowania na parze KLAUSBERG bazujacy na garnku 5.0L / O24cm. Pakiet tworzony z wysokiej jakosci stali rdzoodpornej. Zastosowana stal sklada sie z najlepszej jakosci...
Prezentowana oferta sklepu GarnkiSwiata.pl teoretycznie jest najlepszą ceną (189,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
5 czesciowy pakiet garnków do gotowania na parze KLAUSBERG bazujacy na garnku 5.0L / O24cm. Pakiet wykonany z wysokiej jakosci stali rdzoodpornej. Zastosowana stal sklada sie z najkorzystniejszej jakosci stopu powszechnie wykorzystywanego w swiatowej klasy produktach, co gwarantuje jej wysoka opornosc na korozje oraz niezwykle dobra wytrzymalosc.
użyty material umozliwia prędkie podgrzanie potraw i poprzez dluzszy czas utrzymuje cieplo. Artykuł przystosowany do gotowania na kuchenkach indukcyjnych, gazowych, elektrycznych, ceramicznych i halogenowych.
Mozna go bezpiecznie myc w zmywarkach. Zestaw jest latwy w utrzymaniu czystosci.Garnki posiadaja nienagrzewajace sie uchwyty.Dno akutermiczne, 5-warstwowe.Pokrywka w zestawie. Akutermiczne dno garnka ma specjalna warstwe aluminiowa, która ulatwia magazynowanie oraz równomierne rozprowadzanie ciepla.
Scianki garnka nagrzewaja sie duzo wolniej niz dno, co umozliwia wlasciwa cyrkulacje wilgotnego powietrza wewnatrz garnka, pozwalajac na gotowanie w temperaturze nizszej od temperatury wrzenia. Takie warunki termiczne pozwalaja zachowac w potrawach mineraly, witaminy i wartosci odzywcze.
Pokrywa szczelnie przykrywa wklady, tak aby para wodna nie wydostawala sie na zewnatrz ale skraplala do wewnatrz garnka. Sklad zestawu: - 1 x garnek bazowy 5,0L / O24 x 11,5cm - 3 x wklad parowy - 1 x szklana pokrywa Zestawy do gotowania na parze zalecane sa dla wszelkich którzy chca sie zdrowo sie odzywiac w ramach diety niskotluszczowej, dla majacych problemy z przewodem pokarmowym (wrzodowcy, zaburzenia watroby i trzustki) i dla wszystkich pragnacych sie odchudzic.
w porównaniu do innych metod gotowania, ta zezwala na zachowanie naturalnego smaku potraw i prawie wszelkich substancji odzywczych. W ten sposób mozna gotowac mieso, wedliny, warzywa i ryby, bez potrzeby używania wody, a takze bez dodatków tluszczowych.