Rondel Hard Face - 1,8 l Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Istotnie trwała i niepodatna powłoka Hardtec Superior przetrwa niemało lat i niezawodne cechy, które zapobiegają przywieraniu. Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego używania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchenek.Aluminiowe naczynie do wymagających zadań kuchennych.bardzo niepodatna powłoka Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma nieprzeciętne atrybuty uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy gotowaniu np. Kasz lub produktów mlecznych.Dno garnka jest stworzone w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.Naczynie nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.posiada nową, jeszcze bardziej oporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Rączka bakelitowa nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.Rondel posiada elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyekwipowaną w silikonowy kołnierz.Naczynie posiada czarny, matowy design.Rondel jest dostosowany do gotowania na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.tworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce. Atrybuty techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 18 cmŚrednica dna: 14,5 cmObjętość: 1,8 lWaga: 1,4 kg stosowanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody. Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia. Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym zastosowaniem naczynie należy starannie umyć. Później, podczas typowego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu. Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.Stal nierdzewna dobrze znosi niezwykle wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i nad wyraz silne kwasy. Naczynia produkowane ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C. Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego. Rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium