Ruszt - stelaż do pieczenia kurczaka umożliwi przygotowanie soczystego kurczaka bez konieczności dodawania tłuszczu, który w klasycznej brytfannie zapobiega przywieraniu. Wytapiany tłuszcz w trakcie pieczenia skapuje na dno podstawki. Dzięki temu kurczak nie piecze się w tłuszczu co wpływa na obniżenie kaloryczności dania. Ten sposób pieczenia jest stanowczo polecany osobom na diecie. Metalowa budowa stojaka do pieczenia kurczaka pokryta jest warstwą nieprzywierającą wymiary: średnica 17 cm, wysokość 20 cm detale: - Stojak do kurczaka - pozwala w prosty sposób upiec kurczaka w piekarniku. - wystarczy postawić kurczaka na stojaku i włożyć do piekarnika. - Dzięki stojakowi kurczak nie leży w tłuszczu, poprzez co jest o mnóstwo zdrowszy. Kurczak będzie upieczony nie tylko z zewnątrz,ponadto w środku. - Tłuszcz z kurczaka spływa do postawy, nie musimy używać dodatkowych naczyń. - wykonany jest z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.