Ruszt - stelaż do pieczenia kurczaka umożliwi przygotowanie soczystego kurczaka bez konieczności dodawania tłuszczu, który w konwencjonalnej brytfannie uniemożliwia przywieraniu. Wytapiany tłuszcz podczas pieczenia skapuje na dno podstawki. Dzięki czemu kurczak nie piecze się w tłuszczu co wpływa na obniżenie kaloryczności dania. Ten sposób pieczenia jest stanowczo rekomendowany osobom na diecie. Materiał: drut chromowany, metal rozmiary: średnica 17 cm, wysokość 22 cm szczegóły: - Stojak do kurczaka - pozwala w prosty sposób upiec kurczaka w piekarniku. - starczy postawić kurczaka na stojaku i włożyć do piekarnika. - Dzięki stojakowi kurczak nie leży w tłuszczu, przez co jest o sporo zdrowszy. Kurczak będzie upieczony nie tylko z zewnątrz,na dodatek we wnętrzu. - Tłuszcz z kurczaka spływa do postawy, nie musimy używać dodatkowych naczyń. - wytworzony jest z tworzyw bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.