Brak danych
Tojiro Shirogami to seria fachowych rdzewnych noży kuchennych, asygnowanych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni i ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (545,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Tojiro Shirogami to kolekcja fachowych rdzewnych noży kuchennych, dedykowanych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni, a także ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o niezwykle wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), tworzonej poprzez markę Hitachi Metals w oparciu o konwencjonalną technikę Tatara. Arcytrudnie twardy rdzeń okuto tu ponadto miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Klasyczna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom niepowtarzalny fason i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w zarysie litery D wyprodukowano z gęstego i wytrzymałego na wilgoć drewna magnolii japońskiej.
profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro SHIROGAMI 24 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 41 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 4,1 mm
Waga: ok. 135 g