Brak danych
Tojiro Shirogami to seria mistrzowskich rdzewnych noży kuchennych, dedykowanych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni i ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o...
Prezentowana oferta sklepu buylux teoretycznie jest najlepszą ceną (309,00) w internecie. Propozycja nie uwzględnia kosztów wysyłki, dlatego przed zakupem dokładnie przeczytaj warunki dostawy.
Tojiro Shirogami to seria mistrzowskich rdzewnych noży kuchennych, dedykowanych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni, a także ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), wykonanej poprzez markę Hitachi Metals w oparciu o konwencjonalną technikę Tatara. Skrajnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki temu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Klasyczna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom unikalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w kształcie litery D wyprodukowano z gęstego i niepodatnego na wilgoć drewna magnolii japońskiej.
profesjonalny japoński nóż Tojiro SHIROGAMI, Nakiri 16,5 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość: +/- 60 HRC
Długość kompletna: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5,4 cm
Grubość klingi: ok. 4,8 mm
Waga: ok. 125 g